ON ÉS EL CAP?

Fa quatre anys ja ho deia: la galopant corrupció, la degradació no ja sols de l’ètica governamental, sinó fins i tot del mínim decòrum, que ha estat substituït per una arrogància barroera, feien necessari un canvi al govern, i per extensió, a les Corts i al Senat, o sigui, destitució del govern i convocatòria d’eleccions. Com deia aleshores, ho va fer un Cap de l’Estat de la II República, de dretes, honest, don Aniceto Alcalà Zamora, i no sembla que ni tan sols hi pensi l’actual Cap, agotnat en un sorollós silenci còmplice, davant la gravíssima situació del país.

https://www.historiaesmemoria.com/14-dabril/

També us ve al cap la pregunta? Podrien ser les properes eleccions la porta a la III República? Malauradament, no sembla possible per la deriva curta dels protagonistes polítics. Aleshores, en unes eleccions sorgides d’una corrupció que al costat de l’actual sembla infantil, van ser capaços de posar-se d’acord en un mínim de reivindicacions, fins i tot posant sobre la taula les discrepàncies, existents però no tan fortes com per impedir una acció conjunta en el que sí era una posició comú: evitar que el creixent feixisme de la CEDA absorbís tot el poder. Ho analitzava en tres articles dedicats al Front Popular, escrits fa cinc anys. Si voleu, llegiu-los i digueu-me: Hem avançat des d’aleshores?:

https://www.historiaesmemoria.com/fp1/

https://www.historiaesmemoria.com/fp-1936-23/

https://www.historiaesmemoria.com/fp-3-3/

NOTA: Tindria guasa que Espanya esdevingués República, mentre a Catalunya continués la monarquia absolutista de la cort de Berlín.

About: antoni


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.