ORIGEN – cat

No és veritat que nosaltres descendim d’Adam. Tampoc ho és que provinguem d’un simi. Totes aquestes teories són fruit de la supèrbia dels homes. Jo, que com a contista sóc estudiós –o si ho preferiu, com a estudiós sóc contista -, he esbrinat la veritat.

No entraré en si aquells homínids antecessors de Noè venien d’un primer home o d’un primer mico. Les circumstàncies posteriors ho fan, des d’un punt de vista científic, irrellevant.

L’home actual, el que tecleja ordinadors i vola amb jets, ve del colom. És l’única possibilitat, l’única arrel viable per bastir una genealogia. Fins em fa estrany que cap capgròs filòsof, antropòleg o enginyer de camins, canals i ports, o inclús un simple ebenista, ho hagi descobert abans que jo.

Diu un manuscrit mesopotàmic que tracta, per primera vegada a la història, la colombologia, que a les acaballes del Diluvi Universal, quan el nostre avi –a partir dels meus estudis ja el podreu anomenar així -, alat tornà amb la branca d’olivera al bec, no pogué trobar l’arca.

Segons sembla, Noè, la seva dona, les parelles de girafes, de serps, de conills i tantes i tantes altres, tots s’havien negat. Tots. Àdhuc la parella de termites que també havien pujat a l’arca.

Per tant, si l’únic ésser viu que hi havia sobre la capa de la terra –humida encara -, era un colom, nosaltres no podem venir més que d’aquest animal. Tota la resta són històries.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.