L’ÈTICA AL FRIGORÍFIC

L’ÈTICA AL FRIGORÍFIC
La Memòria Històrica no és només mantenir el record de fets de la guerra o del franquisme. També ho és fer reviure fets molt més recents, que l’allau de successos, retallades i altres malifetes van deixant arraconats a l’oblit.
etica castAvui, un dels temes candents a Catalunya és el capteniment dels mossos d’esquadra. No vull fer aquí cap judici de valor, el jutge donarà el seu veredicte. Però sí que voldria treure de l’oblit un fet succeït ara fa més de dos anys: Al gener del 2011, l’aleshores conseller d’Interior, senyor Felip Puig, derogava el Codi d’Ètica de la policia autonòmica, alhora que anunciava que mantindria hibernant “sine die” el Comitè d’Ètica. La lluita política, el menyspreu del contrincant, en aquest cas el seu predecessor, el feia prendre mesures de dubtosa eficàcia i nul•la consistència moral. (veure notícia). Poc més o menys com el gran daltabaix relatiu a les velocitats a les autovies properes a Barcelona: L’objectiu era el soroll, no les nous.
Després de quasi tres anys sense Codi d’Ètica, al setembre del 2013, el nou conseller d’Interior, va dir que el Govern volia crear un nou “Comitè d’ètica”, que un cop format, estudiaria un nou Codi, que després… El senyor Puig ja no hi és; l’han canviat de feina. Espero que no apliqui el mateix criteri en el seu actual lloc de treball, “hibernant” l’ètica a la Conselleria d’Empresa i Ocupació, fet que afavoriria molt les dèries de BarcelonaWorld. Caldrà servar-ne la memòria.

About: antoni


2 thoughts on “L’ÈTICA AL FRIGORÍFIC”

  1. El soroll, si tens al teu abast l’aparell mediàtic, dona molts vots. Tots recordem les hores i hores de debats pels trens de rodalies i d¡’Horta de Sant Joan, per tal de desgastar al tripartit. Ara els trens de rodalies segueixen donant els mateixos problemes i també hi ha incendis amb víctimes, com el del 2012 a l’Empordà amb 4 morts, però com que no es parla gaire de la responsabilitat de l’administració actual, el problema no existeix. Conclusió: EL SOROLL ÉS RENTABLE. Ètica?, això què és?

  2. És bo tenir memoria i amb la tecnologia actual és fàcil repetir i ensenyar el que s’ha fet i dit. Però els polítics i altres “passen”. Fins quan?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.