L’ÈTICA AL FRIGORÍFIC

L’ÈTICA AL FRIGORÍFIC La Memòria Històrica no és només mantenir el record de fets de la guerra o del franquisme. També ho és fer reviure fets molt més recents, que l’allau de successos, retallades i altres malifetes van deixant arraconats a l’oblit. Avui, un dels temes candents a Catalunya és el capteniment dels mossos d’esquadra.
Read More »

PETITS GESTS

En política, com en economia, existeixen els grans projectes gegantins i també els petits avenços que, mica en mica, apropen a l’objectiu desitjat. A vegades, i la crisi n’és un exemple, s’obliden els petits gests i es va directament a la gran manifestació, potser rendible políticament a curt termini, però que mancada de la base
Read More »

Fa setanta anys, la policia…

Als anys quaranta, hi van haver-hi manifestacions davant l’ambaixada britànica a Madrid. El ministre de l’Interior franquista va trucar al diplomàtic oferint-li protecció policial, davant l’esvalotament dels manifestants. L’ambaixador va respondre: “millor que enviar-me policies, deixi d’enviar-me manifestants“. Doncs això. No es pot ser tan matusser, senyor conseller, senyor ministre.