A CARCASSONA amb Max Aub

Amb uns dies de retard, vull informar de l’acte en el que vaig ser present, el passat 28 de setembre, a Carcassona, a la seu del Centre Joë Bousquet.

Hi vaig parlar de la decisiva col·laboració de Max Aub en el rodatge de la pel·lícula Sierra de Teruel, dirigida per André Malraux.

Entre els molts exemples, vull compartir-ne dos:

A: Com Max Aub va explicar a la televisió de Canadà, el 1961, la seva implicació en el rodatge, gràcies a la invitació de l’autor francès. (cliqueu a l’enllaç)

B: El que el mateix Max Aub explica sobre la seva relació, reflectint la seva obstinació per la feina acabada i ben feta.

Una noche, volviendo de Collbató a Barcelona, en coche, molido del todo y medio dormido, al lado del chófer; atrás Malraux, su mujer y Page, ´quién creyéndome ido, dijo el fotógrafo, refiriéndose a mi:</b
-Trabaja bien.
-Sí –contestó Malraux-, aunque a veces tengo ganas de matarle. (Max Aub, en Prólogo a la edición de Sierra de Teruel, 1968)

C: La seva entrega total, que queda clara en aquestes fotografies. Estaven a Tarragona, filmant l’escena en la què un cotxe s’estabella contra un canó. Malraux volia un gos al seient del darrera… i Max Aub va haver d’estar ajupit agafant-lo per les potes.

D: Després d’un incident, el cotxe no tenia motor, així que el varen empènyer per un  carrer que baixava fins o hi havia el canó. Aquí, a Max Aub no li va caure cap anell per posar-se a col·laborar en el moviment. El gos en primer pla.

Si voleu veure l’escena sencera, cliqueu AQUÍ.

Finalment, unes fotografies de l’acte, on vaig tenir l’honor de compartir taula amb la neta del propi Max Aub, Teresa Alvarez Aub, presidenta de la Fundació Max Aub (segona per la dreta).

About: antoni


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.