NO SOM PROUS

Alegria al veure els carrers plens d’indignació, pacífica però decidida. Tristesa al llegir les enquestes que donen majoria absoluta al partit que encarna gran part de les bretolades que es llegeixen a les pancartes.

Milers, desenes, centenars de milers de persones exigint més diàleg, més justícia social, menys abusos, més democràcia, més càstig al que han rapinyat països sencers. Però també milions que estan atents a la demagògia que supuren  tants i tants mitjans de comunicació en mans del poder econòmic, als sermons retrògrads, als comentaris xenòfobs de polítics aparentment centristes. I també que van estenent el boca-orella dominat exhaustivament per la demagògia més barata. Una sola idea, per falsa o manipulada que sigui, repetida fins a l’infinit decideix un vot sobre una situació enormement complexa.

Podríem ser el 99%, però per ara la meitat d’aquests opta per la dreta més depredadora; un altre percentatge per no votar, al·ludint a la seva ignorància o al seu desencís; altres… Gent perjudicada per les retallades més antisocials votant a qui dóna la culpa als immigrants i no a l’avarícia; altres, que estan carregant amb elles per partida doble, estatal i autonòmica, votant les dretes locals que centren la crisi en l’espoli, sense veure que l’espoliador és mantingut perelles. No, no som prous.

És magnífic omplir els carrers, encara millor seguir amb la difusió (ells en dirien “apostolat”) a les places, als bars, als replans, en les reunions d’amics o a la família. Tots ells són, encara que alguns no ho vegin, part del 99%. Conquerim també el boca-orella. Altrament, el poder absolut que s’apropa, dominarà les boques, les orelles, y els cervells de la majoria, tal com va dir el pro-feixista Gil Robles (discurs al cine Monumental de Madrid, 15.10.1933) “S’ha de fundar un nou Estat, una nació nova, deixar la pàtria depurada de maçons judaïtzants, S’ha d’anar a l’Estat nou i per fer-ho cal assumir deures i sacrificis. Poc importa que ens calgui vessar sang!… Necessitem el poder íntegre i això és el que demanem…” I els hi varen donar!  No hi tornem!

About: acistero


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.