INFANCIA – GUERRA

Vídeo sobre l’exposició ELS NENS I LA GUERRA D’ESPANYA amb dibuixos de nens entre 7 i 14 anys, que visqueren el directe la contesa.

VERSIÓ ORIGINAL EN CATALÀ.

Durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939) es van fer evacuacions de nens de les zones de guerra cap a zones allunyades del front en la zona republicana i al sud de França. A principis de l’any 1938 el Ministeri d’Instrucció Pública i l’Institut Carnegie d’Espanya van recollir un gran nombre de dibuixos infantils fets en les colònies on vivien els nens que tenien entre 7 i 14 anys.

El Sr. Joseph Weissberger va portar una quantitat considerable d’aquests dibuixos als Estats Units per encàrrec de la Spanish Child Welfare Association, i de l’American Friends Service Committee. Aquests van fer servir aquests dibuixos per recollir fons per l’ajut a les evacuacions. Molts d’aquests dibuixos formen part de les col·leccions de l’Avery Architectural and Fine Arts Library.

 

Vídeo sobre la exposición LOS NIÑOS Y LA GUERRA DE ESPAÑA con dibujos de niños entre 7 y 14 años que vivieron en directo la contienda.

Durante la Guerra de España (1936-1939) se evacuaron a niños de las zonas de guerra hacia otras alejadas del frente, en la zona republicana y el sur de Francia.

A principios de 1938, el Ministerio de Instrucción Pública y el Instituto Carnegie de España recogieron gran número de dibujos infantiles hechos en las colonias donde vivían niños entre 7 y 14 años.

El señor Joseph Weissberger llevó una considerable cantidad de estos dibujos a los Estados Unidos por encargo de la Spanish Child Welfare Association y de la American Friends Service Committee.

Estas entidades utilizaron los dibujos para recoger fondos de ayuda a las evacuaciones. Muchos de estos dibujos forman parte de las colecciones de la Avery Architectural and Fine Arts Library.

VERSIÓN EN CASTELLANO.

 

 

 

About: antoni


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.