AlternativaPolítica, Català, CitaHistoria

ABELLES EN LLUÏTA

ABEJAS Què pot un jubilat enfront de Goldman Sachs? Quin pes té una assemblea de veïns davant el cínic i despectiu somriure del governant? Quin recurs li queda a l’obrer acomiadat injustament?

Pot semblar banal seure en una plaça. Fa mandra anar al CAP protestant per la seva tancada. Fer sentir la pròpia veu sembla no tenir rendiment polític ni alterar la història. Les grans forces retrògrades se’ns presenten omnipotents, mirant-nos amb menyspreu. Cada cop són més fortes i ens roben impunement el que ha costat dècades construir. Quan s’imposa el desànim, convé llegir aquesta cita, del 1944, de Jean Paulhan, un intel·lectual pioner en la Resistència francesa als nazis: “Pots aixafar una abella amb la mà fins asfixiar-la. Però no s’asfixiarà sense abans picar-te. Això gairebé no és res, diràs. Però si no et piquessin, les abelles ja s’haurien extingit fa temps”.

Dedicat a tots els indignats.

1 Comment

  1. Ali

    Ho hem fet malmaent, pero ells pitjor.Com es que ningu comenta el fet de que alguns politics han arribat en helicopter dels mossos i dels bombers. Aixo es similar a utilitzar una ambulancia per traslladar policies.No hi ha un Tribunal Internacional per denunciar aquestes accions?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *