Sobre el Valle de los Caídos

Davant el debat obert sobre les restes del dictador, em complau compartir un bon article de l’historiador, i bon amic, Pelai Pagès. Us convido a seguir el seu bloc (amb interessants articles, en especial sobre el POUM, la guerra civil i l’exili).

EL VALLE DE LOS CAIDOS, MAUSOLEU DE FRANCO.

Quan l’any 1958 es va acabar d’edificar la monstruositat arquitectònica en plena Sierra de Guadarrama, que de seguida es va anomenar el “Valle de los Caídos”, tothom va tenir clar que el què havia volgut fer Franco era disposar del seu propi mausoleu, que com a bon dictador feixistitzant i autoritari havia de passar a la història….

Què fer ara amb la construcció monstruosa del Valle de los Caídos? A parer meu –i fa anys que ho dic- caldria mantenir la construcció, ni que sigui com a record i homenatge als centenars de morts que va provocar la seva construcció,  i convertir-lo en un espai de memòria històrica sobre el què va representar el franquisme i en una mena de parc temàtic del propi règim. S’hi recollirien allà escultures de Franco i de franquistes i tota mena de records del què va representar la dictadura, per no oblidar què va significar el franquisme i per garantir que un règim similar no es torni a produir mai més…

 

About: antoni


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.