TÉ CAP AQUEST ESTAT?

(Carta tramesa a diversos diaris, sense haver estat publicada)

II REPUBLICAAl 1935, el país estava atònit davant les evidències d’una corrupció que culminava en els casos de l’Estraperlo (joc trucat) i Nombela (contractes fraudulents). Casos concrets, demostraven un estés modus operandi corrupte dels partits al poder. Aquests eren el Partit Radical d’en Lerroux i la CEDA d’en Gil Robles.
La Constitució de 1931, atorgava al CAP DE L’ESTAT (el President de la República) la facultat de convocar i dissoldre les Corts (Art. 81). El 1935, el Cap de l’Estat, , don Niceto Alcalá Zamora, home de dretes però íntegre, davant el perill de que l’extrema dreta accedís al poder absolut, va dissoldre les Corts i convocà eleccions. Aquestes foren guanyades pel Front Popular.

Avui, 2014, el país està atònit davant les evidències d’una corrupció que culmina en casos com lapoder monarquia Gurtel, EREs, Púnica, Urdangarín, preferents, targetes black, etc, etc. A Catalunya, una cosa semblant amb casos com Pujol, Palau i tants altres. Y a Madrid, Andalusia, Castella la Manxa, Valencia… Casos concrets que demostren un estès modus operandi corrupte dels partits al poder, tant a l’Estat com a les Comunitats Autònomes.
La Constitució de 1978, atorga al CAP DE L’ESTAT (el Rei), la facultat de convocar i dissoldre les Corts (Art. 62-b). El 2014, el Cap de l’Estat… Cap? Hi ha algú aquí? Hi ha cap cap?

Podeu veure els textos constitucionals clicant AQUÍ

About: antoni


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.