PAPA, PUPA (cat)

clientelisme2Em continua preocupant el fet que encara hi hagi algú que pensi votar els partits que, o bé ens han portat a la situació de crisi actual o, pitjor encara, els que extremant les retallades en l’àmbit social, creen un estat de misèria, por i desànim que els permet assolir el seu veritable objectiu: la “bunkerització” ideològica i les privatitzacions que enriquiran els que la sostenen i promouen.

Hi ha un altre camí que no sigui la unitat de tots els damnificats per aturar l’allau neoliberal, carca i xulesc?

Així ha estat sempre. Si reculem 2100 anys, veurem que a Roma ja passava. Llegim el text de Salusti, Epistolea Cesare, (87-35 a. C.)

Però quan aparegué l’atur, i la pobresa implicava fins i tot perdre la vivenda, començaren a demanar ajuda.  I així, mica en mica, el poble, que abans era amo de sí mateix i del país, es va anar dividint i en comptes del poder comú, cadascú es va buscar la servitud personal

Passa quelcom semblant avui? Els milions i milions d’afectats, i els que en breu ho estaran, perden la consciència de la seva força si van units? O prefereixen escollir la caritat dels poderosos, a canvi de signar l’esclavitud perpètua, practicant el clientelisme que tants rèdits ha donat sempre a la dreta. Somnien que ells també, copiant els tripijocs dels magnats, podran algun dia sortir del marasme actual? Creuen que la seva docilitat i passivitat endolcirà la maldat i l’arrogància dels que utilitzen el poder per rebaixar-los a simple mà d’obra barata?

I la pregunta més  decisiva: Hi ha un altre camí que no sigui la unitat de tots els damnificats per aturar l’allau neoliberal, carca i xulesc que es passeja somrient pels nostres Parlaments i Cortes?

About: antoni


3 thoughts on “PAPA, PUPA (cat)”

  1. La resposta a la teva pregunta és: No hi ha cap altre camí, però la història, i d’això en saps més que jo, demostra que no és possible. Així com la dreta té un únic objectiu: el DINER, l’esquerra es debat en un ampli ventall d’ideologies, des de la socialdemocràcia fins els anarquistes, i estan disposats a matar-se entre ells per imposar la seva opció, com va passar durant la guerra civil.

  2. A vegades penso i més en la situació actual, que no hi ha cap altre camí de sortida. Perquè si n’hi ha i el que ho sap no ha dit res, ja ho tenim clar

  3. Hi ha molta gent malalta que porta la societat a un atzucac. A la llarga tothom hi surt perdent. Encara que a curt termini sembla que alguns hi guanyen. L’única sortida és generar riquesa per a tothom, o al menys com a més millor. I en èpoques dolentes sempre, sempre hi surten perdent primer els més dèbils. Després els altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.