MADRID 2000 I ESCAIG

Versalles lasprovincias.esNo ha estat possible. S’adduiran mil raons per justificar el caríssim fracàs de Madrid 2020. Jo voldria aportar alguna reflexió al respecte.

Es va parlar a la roda de premsa de la crisi i de l’atur. No sé si es va parlar de corrupció, fantasma que segurament planava per la sala amb la pregunta: Quin “aconseguidor” de torn haurà contactat amb els membres del Comitè Olímpic? I seguint amb la roda de premsa: Era edificant la imatge dels allí presents? Com explicaria Wert els retalls en educació davant un president i una alcaldessa illetrats, si més no en anglès?

La panoràmica incitava a la reflexió: Qui són? Aquests són els qui realment (!) manen? O bé ha estat el veritable poder qui ha posat aquests esperpèntics figurants. Si és així, els amos del diner (i del país) s’han equivocat, s’han passat de frenada, i s’han estavellat. Sembla pràctic cercar protagonistes grisos, toixos, perquè executin (mai tan ben dit) les seves maniobres d’enriquiment, pagant-los amb benediccions i carantoines provinents de l’església i dels mitjans més rancis, fins a convèncer-los que són els enviats de Déu, els enviats del Diner, els únics capaços de treure el país de l’atzucac.

Ja no es busquen estadistes, sinó registradors; s’han substituït els alcaldes amb “moguda” per esposes immobilistes.  I de tot això, veien la poca traça per escollir figurants, sorgeix la darrera pregunta: Seran els amos que no veiem tan mediocres i sapastres com els manats que hem vist?

Potser sigui aquesta una de les raons de per què: “À la ville de Tokyo”.

About: antoni


One thought on “MADRID 2000 I ESCAIG”

 1. Potser sí que els amos són mediocres, però tenen moltíssims anys d’experiència per portar els assumptes de la seva finca (Espanya), des de l’ombra. I ja s’estan encarregant els seus figurants de culpar a l’etern enemic exterior. Només cal veure els titulars dels següents diaris de Madrid:

  ABC: El COI desprecia el realismo y la solidez de Madrid 2020.
  La Razón: Tongo olímpico
  AS: Madrid tiene sentido; el Coi no lo tiene.
  Marca: El Coi rechza la austeridad y opta por el derroche inversor.

  Es torna al “Si ellos tiene Onu, nosotros tenemos dops!”, de la manifestació del 1946 a la Plaça d’Orient. O el més explicit: “Europa, hijos de puta!”, en resposta a les manifestacions a Europa pels darrers afusellats del franquisme.
  Això d’incitar al poble a anar darrere la bandera, és u vell truc que els que realment manen, saben utilitzar molt bé. I avui la dreta no té més arguments que aquest.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.