VIDES PARAL·LELES

gemelos1Plutarc era l’encarregat, allà pel S.I d.C., d’interpretar els auguris de les pitonisses de l’Oracle de Delfos. I va escriure un famós llibre anomenat, “Vides paral·leles”. Malauradament, ja fa vint segles que ens va deixar;  però si encara visqués, segur que s’hauria fixat en el paral·lel que ens ofereixen els nostres amics Mariano i Artur. Sense ànim d’emular-lo, em permeto establir alguns paral·lelismes entre els dos mandataris. Podríem dir que són dues cares de la mateixa moneda? Potser sí, ja que el leit-motif, l’argument per fer-nos-les passar tan morades no és altre, en els dos casos, que el famós euro. Però en altres coses és encara més clar la sintonia en la seva actuació:

Ambdós han sorgit del refús dels ciutadans a un govern de centre-esquerra maldestre i esgotat; del pensament que un simple canvi solucionaria tots els problemes.

Ambdós, abans de les eleccions que els portaren al poder,  digueren ben poc del que pensaven fer, i un cop guanyades, es passaren pel folre la majoria de prometences de campanya.

Ambdós tenen un doble llenguatge, ja sigui Madrid-Berlin o Barcelona-Madrid.

Ambdós  s`han acarnissat en el més febles.

Ambdós, rodejats pel capital bavejant per les privatitzacions, han tingut un tracte versallesc envers els qui més tenen.

Ambdós han degradat tan com han pogut els serveis públics –en especial educació i sanitat -, empenyent, amb declaracions catastrofistes, al món del privat a qui s’ho pot permetre.

Ambdós s’han apressat a canviar, a purgar, les televisions públiques, amb una davallada patent de la qualitat, per aconseguir una servitud útil a la difusió dels seus estirabots.

Ambdós estan demanant un xec en blanc per seguir amb la seva tasca.

Ha arribat, potser, el moment de la divergència?  Deixaran d’anar en paral·lel, amb les manetes agafades per sota la capa de retrets? El fet de tenir un “enemic extern” tan ben perfilat, no ajuda als dos mandataris en la seva tasca de dissimular les “malalties internes”? Coincidiran fins i tot en la tasca de venedor de motos, on els enginys només tenen marxa enrere?

Segur que Plutarc s’esgarrifaria davant els auguris que s’anuncien.

About: acistero


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.