SOROLL

Alguns pujaran Mas als altars, altres el titllaran d’oportunista i electoralista. Sigui com sigui, la meva opinió és que obviar el debat sobre l’estat del país –que està fet una pelleringa -, substituint-lo per la convocatòria electoral és un menyspreu al Parlament i per tant a la democràcia i al poble. Crec que la sobtada convocatòria del 25N fa mal a la maduresa democràtica de Catalunya. No n’hi ha prou d’aprofitar la debilitat de contrari, s’ha de pensar en la necessitat d’informació honesta per tal que l’electorat pugui decidir amb coneixement de causa..

Ve un període electoral i electoralista, on es faran promeses impossibles de complir, on s’engreixaran les virtuts i s’amagaran els defectes, en resum, on no es dirà la veritat al poble. Amb el problema afegit de que els missatges sobre temes capitals per al futur del país quedaran ofegats pel soroll que faran sobre el tema de la independència–en un sentit o en un altre, la divisió està servida –, els mitjans de comunicació.

Després de la victòria de les dretes, tan a Catalunya com a Espanya, i les purgues estalinianes –perdó, parlo de la dreta, o sigui que m’hauria de referir a McCarthy – en el personal clau dels mitjans de comunicació; després de l’afavoriment als grups privats de comunicació afins –Godó, ABC… – en detriment dels mitjans públics i dels pocs privats independents; després de tot això, poc espai quedarà per a un debat complex i ampli com el que precisa l’inalienable dret de tot poble a decidir el seu futur.

Perquè no es pot decidir sobre el que no es coneix. I no es pot conèixer el que no s’explica, o el que s’explica esbiaixadament. Quan s’evita obsessivament la paraula independència; quan l’estratègia es perfila amb no independentistes declarats (Duran); quan no s’aclareix què s’entén per objectiu nacional, i es demana un xec en blanc, s’està demanant també que es perdonin totes les retallades, totes les opcions antisocials que s’han pres. Perquè si és veritat que manquen diners, mani qui mani, també és veritat que la decisió de en què i com es retalla és exclusiva del govern. I com que crec que ho han fet seguint la seva ideologia, vol dir que si tornen a manar mantindran el mateix criteri en l’àmbit social i en l’econòmic, per molt que s’hagin girat com un mitjó en el tema de la sobirania nacional.

Per tant, caldria evitar que aquestes precipitades eleccions serveixin per a quatre anys més de menyspreu social i, el que és pitjor per als independentistes, quatre anys perduts vers el dret a l’autodeterminació. Que no ens donin #CiUperbestiagrossa!

About: acistero


One thought on “SOROLL”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.